14:00

Långholmen FC

Referat: Stuvsta FF - Långholmen FC

Äntligen är tävlingssäsongen igång igen efter hela 8 månader!
På ett varmt och soligt Stuvsta IP tar vi emot Långholmen FC. I vår första gruppspelsmatch i Victoria cup. Då Långholmen spelar i en division över oss får vi börja matchen med en bonusstraff som Ebba säkert sätter i målet och matchen startar med 1-0 till oss.
Vi har en mycket god känsla med oss efter träningsmatchen i onsdags efter en mycket väl genomförd andra halvlek då vi gjorde hela sju mål. Matchplanen är att ha tålamod, hålla bollen inom laget och få till ett bra anfallsspel. Och det gör vi! Vi tar ganska snabbt över matchen och gör tre fina mål till i första halvlek. Det är mycket varmt och vi har få avbytare så en vätskepaus i båda halvlekar är välbehövligt.
I andra halvlek fortsätter vi att rulla boll, energin verkar tryta hos motståndarna och vi gör hela fyra mål till i andra halvlek. Det är fantastiskt roligt att se att allt som vi har ägnat vecka ut och vecka in att träna på under hela våren ger resultat och vi spelar en fin och bra fotboll och vinner matchen tillsammans, som ett lag med många målskyttar och hela laget som bidrar till målen.
Vi går hem lyckliga och svettiga med blåsor under fötterna och längtar redan till nästa match den 19 juni då vi möter Spånga IS FK i Victoria cup.
Vi tackar vår härliga publik (så roligt med era hejjarop!) och Långholmen för en mycket trevlig match med god stämning.